Terug naar overzicht

Workshop Zoek en Apport!

Vrijwel alle honden vinden het leuk om hun neus te mogen gebruiken en te mogen zoeken. Zoeken is fysiek niet belastend en daarom geschikt voor vrijwel alle honden en alle leeftijden. Het is echter wel mentaal erg vermoeiend, waardoor de honden na een les zoeken heerlijk rustig en voldaan zijn.

In deze workshop leren we de honden om speeltjes of een snackdummy (met lekkers erin) te zoeken en te apporteren. Ze hoeven nog niet te kunnen apporteren, maar moeten al wel enigszins enthousiast zijn om samen te spelen. Honden die spelen wel even leuk vinden, maar snel zijn afgeleid door andere dingen, leren tijdens deze cursus om zich langer te concentreren en worden steeds fanatieker in het zoeken. Vaak wordt het zoeken uiteindelijk leuker dan alle andere afleidende prikkels. Deze workshop is ook erg nuttig om te werken aan een stukje zelfbeheersing. De hond moet namelijk wachten tot de eigenaar een speeltje heeft verstopt en mag pas op het teken “zoek” ook echt gaan zoeken. Door een speeltje of snackdummy te verstoppen in plaats van een gewoon voertje ergens weg te leggen, stimuleren we ook een stukje samenwerking met de eigenaar. Tijdens de workshop zullen de honden ten alle tijden aan een (lange) lijn blijven, zodat elke hond in zijn eigen zoekgebied blijft.

Voorwaarde om deel te kunnen nemen aan deze workshop is dat de hond sociaal is naar andere honden op ca. 10 meter afstand.

DATA:

Kosten

€ 30.-

Contact informatie

Naam:
Denise Vuurens

Functie:
Gediplomeerd kynologisch instructeur
Eigenaresse FunDog

Telefoon:
06 - 57 72 96 15 (werkdagen: dinsdag t/m zaterdag)

E-mail:
info@fundog.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

De winkel is uitsluitend op afspraak open.
U kunt maandag t/m zaterdag terecht door vooraf de tijd even af te stemmen met Nicole via 06-47478800.

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.30 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen, Fysiek Fit, Freestyle Tricks en Hoopers kunt u een berichtje sturen naar Sean (Comassi Canine Coaching):

SEAN: 06 - 23 06 27 29

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen, Aandacht! en Ontspannen wandelen in de praktijk kunt u bellen naar Christa of Nicole:

CHRISTA: 06 - 26 94 56 27 NICOLE: 06 - 47 47 88 00

Voor vragen over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag en donderdag tussen 14.00 - 15.00 uur:

NICOLE: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?