Terug naar overzicht

Workshop Hoopers

Hoopers is een sport waarbij de hond zelfstandig, op aanwijzingen van de begeleider, een parcours moet lopen. Hierbij blijft de begeleider in een vak van 3 x 3 meter en stuurt de hond op afstand.

Het parcours bestaat uit hoops, gates, tonnen en tunnels die steeds in een andere opstelling worden neergezet. Op deze manier blijft de sport altijd uitdagend. Het belangrijkste is dat de hond plezier heeft in de sport en vertrouwen krijgt in de aanwijzingen van de begeleider, zodat hij op een steeds grotere afstand van zijn begeleider kan werken.

Uiteindelijk kan de hond een parcours zelfstandig afleggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de begeleider, die daarbij op 1 plek blijft staan en dus niet mee hoeft te rennen of zelfs te lopen. Bij Hoopers worden de toestellen zodanig aangeleerd dat de begeleider op afstand de hond kan dirigeren langs en door de hindernissen.

Door de lage hindernissen is deze sport toegankelijk voor elke hond; oudere honden die geen behendigheid meer kunnen doen en bijvoorbeeld jonge honden om ze voor te bereiden op behendigheid. Maar ook voor honden die meer mentale uitdaging nodig hebben, is Hoopers heel geschikt!

Omdat de honden tijdens het afleggen van een parcours los lopen, dient de hond sociaal te zijn naar andere honden en is het van belang dat de hond los van de lijn kan werken, terwijl er andere honden op het veld zijn (bij voorkeur geslaagd voor examen Vervolgcursus I).

Nieuwsgierig geworden naar Hoopers? Dan is een workshop een mooie kennismaking met deze sport! Tijdens de workshop gaan we een beginnetje maken met het belonen op afstand en kennismaken met de toestellen. Een groot deel van de oefeningen kan aangelijnd, maar omdat de honden tijdens het afleggen van een parcours los lopen, dient de hond sociaal te zijn naar andere honden en is het van belang dat de hond los van de lijn kan werken, terwijl er andere honden op het veld zijn (bij voorkeur geslaagd voor examen Vervolgcursus I). Neem bij twijfel contact op met Denise

data:

Kosten

€30,-

Deze workshop duurt ongeveer 1 uur.

Contact informatie

Naam:
Denise Vuurens

Functie:
Gediplomeerd kynologisch instructeur
Eigenaresse FunDog

Telefoon:
06 - 57 72 96 15 (werkdagen: dinsdag t/m zaterdag)

E-mail:
info@fundog.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

De winkel is uitsluitend op afspraak open.
U kunt maandag t/m zaterdag terecht door vooraf de tijd even af te stemmen met Nicole via 06-47478800.

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.30 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen, Fysiek Fit, Freestyle Tricks en Hoopers kunt u een berichtje sturen naar Sean (Comassi Canine Coaching):

SEAN: 06 - 23 06 27 29

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen, Aandacht! en Ontspannen wandelen in de praktijk kunt u bellen naar Christa of Nicole:

CHRISTA: 06 - 26 94 56 27 NICOLE: 06 - 47 47 88 00

Voor vragen over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag en donderdag tussen 14.00 - 15.00 uur:

NICOLE: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?