Terug naar overzicht

Natuurgeneeskundig consult hond

In een natuurgeneeskundige anamnese (consult) van uw hond wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het totale dier. Er vindt geen symptoombestrijding plaats, maar er wordt gekeken naar achterliggende oorzaken van de klacht(en). U krijgt vele vragen over de geschiedenis van het dier, de huidige leefomstandigheden, de voeding, medische geschiedenis, het gedrag in verschillende situaties en uiteraard over de klacht. Er vindt ook een kort fysiek onderzoek plaats en het dier wordt geobserveerd tijdens het consult. Daarnaast zal ik met een Lecher-antenne de energie van de organen meten, waardoor ik onderliggende oorzaken nog sneller kan achterhalen en effectiever kan behandelen.

Hierdoor ontstaat een totaalbeeld van het dier waarop de conclusie en het advies gebaseerd worden. Een eerste consult duurt daarom 1 tot 1,5 uur en vaak krijgt u, naast advies met betrekking op de klacht, vele extra tips mee voor de algehele mentale en fysieke gezondheid van uw dier. Bij gedragsproblemen is vaak circa 2 uur nodig, met name vanwege het uitgebreider bespreken van de maatregelen en training waar u zelf mee aan de slag gaat (zie ook bij holistisch gedragsconsult).

Dus heeft uw hond:

  • een doffe vacht, haaruitval, jeuk of andere huidklachten?
  • diarree, wisselende ontlasting, flatulentie, buikpijn of andere spijsverteringsklachten?
  • vaak oorontsteking?
  • een allergie?
  • verminderde weerstand?
  • problemen met voortplanting of hormonen?
  • luchtwegproblemen?
  • gedragsproblemen?

Dan kan natuurgeneeskunde uw hond helpen!

Meestal zal het consult op de locatie van N&N Dogtrainers in Nieuwendijk plaats vinden. In overleg kan het consult ook bij u thuis plaats vinden, bijvoorbeeld wanneer dat belangrijk is om het probleem duidelijk te krijgen of wanneer u niet naar mij toe kunt komen.

U krijgt een schriftelijk verslag van het consult per e-mail toegestuurd, zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen. Mocht u gedurende de therapie vragen hebben, dan kunt u altijd bellen voor gratis overleg tijdens het telefonisch spreekuur.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met Nicole tijdens het telefonisch spreekuur op maandag of donderdag tussen 14.00 – 15.00 uur.

Kosten

Natuurgeneeskundig Consult: € 85,- voor circa 1 - 1,5 uur (inclusief kort schriftelijk verslag van de adviezen en telefonisch overleg tijdens de therapie).

Holistisch Gedragsconsult incl. gedragsadviezen: € 150,- voor circa 2 uur (inclusief kort schriftelijk verslag van de adviezen en telefonisch overleg tijdens de therapie).

Natuurgeneeskundig Vervolgconsult: € 75,- voor 45-60 minuten (inclusief kort schriftelijk verslag van de adviezen en telefonisch overleg tijdens de therapie).

Kort Consult: € 25,- voor circa 15 min (Bach-bloesem advies, preventieve controle op parasieten, of na een intake, zonder verslag). 

Contact informatie

Naam:
Drs. Nicole van Rhee

Functie:
Eigenaar en gediplomeerd kynologisch instructeur, gediplomeerd natuurgeneeskundige aangesloten bij BCND

Telefoon:
06 - 47 47 88 00 (bereikbaar tijdens telefonisch spreekuur: maandag & donderdag tussen 14.00-15.00 uur)

E-mail:
nicole@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

De winkel is uitsluitend op afspraak open.
U kunt maandag t/m zaterdag terecht door vooraf de tijd even af te stemmen met Nicole via 06-47478800.

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.30 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen, Fysiek Fit, Freestyle Tricks en Hoopers kunt u een berichtje sturen naar Sean (Comassi Canine Coaching):

SEAN: 06 - 23 06 27 29

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen, Aandacht! en Ontspannen wandelen in de praktijk kunt u bellen naar Christa of Nicole:

CHRISTA: 06 - 26 94 56 27 NICOLE: 06 - 47 47 88 00

Voor vragen over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag en donderdag tussen 14.00 - 15.00 uur:

NICOLE: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?