Terug naar overzicht

HOLISTISCH GEDRAGSCONSULT

Iedere hond is uniek en iedere eigenaar is uniek. Een holistisch gedragsconsult is bedoeld om in te gaan op het specifieke probleemgedrag van uw hond, een mogelijke oorzaak te achterhalen en de mogelijkheden voor bijbehorende therapieën in uw specifieke situatie te bespreken.

  • Angst voor andere honden, voor vreemde mensen, voor kinderen, voor geluiden, etc.
  • Agressie naar andere honden, naar vreemde mensen, naar kinderen
  • Agressie binnen het eigen gezin
  • Niet alleen kunnen zijn
  • Vernielen
  • Van straat eten / stelen / niet los willen laten
  • Onzindelijkheid
  • Nervositeit
  • Hyperactiviteit / extreem trekken aan de lijn

… allemaal goede redenen voor een holistisch gedragsconsult!

Tijdens het consult loopt uw hond los in de ruimte en wordt zijn gedrag geobserveerd. U krijgt veel vragen over het probleemgedrag, maar ook over zijn gedrag in andere situaties, zijn algehele geschiedenis en medische geschiedenis, voeding, etc. Soms vindt er ook een kort fysiek onderzoek plaats en soms wordt ook buiten nog even gewandeld om te kijken hoe hij reageert op omgevingsprikkels. Hierdoor krijgen wij een betere indruk van zijn karakter (Hoe gevoelig is hij? Herstelt hij snel na schrik? Hoe is zijn houding bij het benaderen van een vreemde hond, etc.).

Met behulp van de bovenstaande gegevens vormt uw gedragsdeskundige zich een compleet beeld van het karakter en gedrag. Vervolgens wordt in overleg met u besproken hoe u, in uw situatie, het beste met de therapie aan de slag kunt. De therapieën kunnen bestaan uit diverse trainingsadviezen en maatregelen.

Holistische gedragsconsulten worden in principe gegeven door Nicole van Rhee (N&N Dogtrainers / Natuurlijk van Rhee), die de hond kan ondersteunen met natuurlijke middelen om de hond mentaal beter in balans en meer ontspannen te krijgen en daarmee het effect van de training te vergroten. Indien de hond ook fysiek niet lekker in zijn vel zit, is het verstandig om te kiezen voor een natuurgeneeskundig gedragsconsult i.p.v. een holistisch gedragsconsult, zodat de hond eerst meer in balans komt waardoor hij beter in staat is om te leren en gedragsveranderingen plaats kunnen vinden.

U krijgt van ons een schriftelijk verslag van het consult per mail toegestuurd, zodat u alles nog eens rustig na kunt lezen. Het consult is bedoeld om een compleet beeld te vormen en advies te geven hoe u er zelf mee aan de slag kunt. Het is dus niet gebruikelijk dat er ook daadwerkelijk al een training plaats vindt. Afhankelijk van het probleem, uw ervaring en wensen, kunt u thuis met de gegeven adviezen aan de slag of wordt een vervolgafspraak gemaakt om u tijdens de therapie te begeleiden in privé- of groepslessen. Mocht u gedurende de therapie vragen hebben, dan kunt u altijd bellen voor gratis overleg.

Het consult zal meestal ca. anderhalf uur tijd in beslag nemen. Bij eenvoudige problemen volstaat soms een uur en bij zeer complexe of meerdere problemen is soms 2 uur nodig. Ook kan voor 2 uur gekozen worden, wanneer u verder weg woont en tijdens het consult ook direct een begin wilt maken met de training.

Voor meer informatie of een afspraak voor een holistisch gedragsconsult kunt u bellen met Nicole tijdens het telefonisch spreekuur op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 – 13.00 uur.

Kosten

Prijs Holistisch Gedragsconsult (inclusief schriftelijk verslag van de adviezen en telefonische begeleiding tijdens de therapie):

€ 125,- voor circa 2 uur


Voor een gedragsconsult bij u thuis rekenen wij € 0,50/km met een minimum van € 10,- voorrijkosten.

Contact informatie

Naam:
Drs. Nicole van Rhee

Functie:
Eigenaar en gediplomeerd kynologisch instructeur, gediplomeerd natuurgeneeskundige aangesloten bij 2-Olijf en BCND

Telefoon:
06 - 47 47 88 00

E-mail:
nicole@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursus Behendigheid kunt u bellen naar Terry:

BEL: 06 - 18 11 24 86

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?