Terug naar overzicht

HOLISTISCH GEDRAGSCONSULT

Iedere hond is uniek en iedere eigenaar is uniek. Een holistisch gedragsconsult is bedoeld om uitgebreid in te gaan op het totaalplaatje. Veel honden met gedragsproblemen blijken ook fysieke klachten te hebben (vaak sluimerend en onopgemerkt), waardoor hun stress-level te hoog is. Juist de holistische aanpak geeft dan een veel beter en vooral blijvend resultaat!

  • Angst voor andere honden, voor vreemde mensen, voor kinderen, voor geluiden, etc.
  • Agressie naar andere honden, naar vreemde mensen, naar kinderen
  • Agressie binnen het eigen gezin
  • Bezitsagressie, voernijd of overmatig van straat eten
  • Niet alleen thuis kunnen zijn
  • Onzindelijkheid
  • Snel overprikkeld/ Nervositeit / Hyperactiviteit / Rusteloosheid / Te weinig slapen

… allemaal goede redenen voor een holistisch gedragsconsult!

Tijdens het consult wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het totale dier. Er vindt geen symptoombestrijding plaats, maar er wordt gekeken naar achterliggende oorzaken van de klacht(en). U krijgt vele vragen over de geschiedenis van het dier, de huidige leefomstandigheden, de voeding, medische geschiedenis, het gedrag in verschillende situaties en uiteraard over de hulpvraag. Ondertussen loopt de hond los in de ruimte en wordt zijn gedrag geobserveerd. Soms wordt ook buiten nog even gewandeld om te kijken hoe hij reageert op omgevingsprikkels en krijgt u direct tips hoe daarmee om te gaan.

Er vindt ook een kort fysiek onderzoek plaats en daarnaast zal ik met een Lecher-antenne de energie van de organen meten, waardoor ik onderliggende oorzaken nog sneller kan achterhalen en effectiever kan behandelen. Doel is een hond die lekker in zijn vel zit, waardoor zijn stress-level kan zakken en hij in staat is om te leren.

Met behulp van de bovenstaande gegevens wordt een compleet beeld van het karakter, gedrag en gezondheid gevormd, waarop de conclusie en het advies gebaseerd worden. Vervolgens wordt in overleg met u besproken hoe u, in uw situatie, het beste hiermee aan de slag kunt. De adviezen bestaan vaak uit een combinatie van natuurlijke middelen en therapieën, trainingsadviezen en maatregelen.

Meestal zal het consult op de locatie van N&N Dogtrainers in Nieuwendijk plaats vinden. In overleg kan het consult ook bij u thuis plaats vinden, bijvoorbeeld wanneer dat belangrijk is om het probleem duidelijk te krijgen of wanneer u niet naar mij toe kunt komen.

U krijgt een schriftelijk verslag van het consult per e-mail toegestuurd, zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen. Mocht u gedurende de therapie vragen hebben, dan kunt u altijd bellen voor gratis overleg tijdens het telefonisch spreekuur.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met Nicole tijdens het telefonisch spreekuur op maandag of donderdag tussen 14.00 – 15.00 uur.

Kosten

Prijs Holistisch Gedragsconsult (inclusief schriftelijk verslag van de adviezen en telefonische begeleiding tijdens de therapie):

€ 150,- voor circa 2 uur


Voor een gedragsconsult bij u thuis rekenen wij € 0,50/km met een minimum van € 10,- voorrijkosten.

Contact informatie

Naam:
Drs. Nicole van Rhee

Functie:
Eigenaar en gediplomeerd kynologisch instructeur, gediplomeerd natuurgeneeskundige aangesloten bij BCND

Telefoon:
06 - 47 47 88 00 (bereikbaar tijdens telefonisch spreekuur: maandag & donderdag tussen 14.00-15.00 uur)

E-mail:
nicole@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

De winkel is uitsluitend op afspraak open.
U kunt maandag t/m zaterdag terecht door vooraf de tijd even af te stemmen met Nicole via 06-47478800.

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.30 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen, Fysiek Fit, Freestyle Tricks en Hoopers kunt u een berichtje sturen naar Sean (Comassi Canine Coaching):

SEAN: 06 - 23 06 27 29

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen, Aandacht! en Ontspannen wandelen in de praktijk kunt u bellen naar Christa of Nicole:

CHRISTA: 06 - 26 94 56 27 NICOLE: 06 - 47 47 88 00

Voor vragen over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag en donderdag tussen 14.00 - 15.00 uur:

NICOLE: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?