Terug naar overzicht

Nicolette Somsen | Hond en Coaching

Wie ben ik?

Mijn naam is Nicolette Somsen (1972) van thuis uit opgegroeid met honden en vanaf mijn 10e levensjaar met Bernersennenhonden. Toen ik het huis uit ging kreeg ik er één mee. Na een tijdje geen honden te hebben gehad is er vanaf 2007 altijd een Berner bij ons in huis. Binnenkort komt er weer een pup bij ons wonen.

Ik ben opgeleid als logopediste en heb jaren in een instelling gewerkt en daarna in mijn eigen praktijk. In de instelling ben ik begonnen met het inzetten van mijn eigen hond als therapiehond. Daarnaast begeleide ik vrijwilligers met hun hond die op bezoek kwamen bij cliënten in de instelling. In die tijd kwam ik in contact met Bultersmekke een organisatie die middels teamcoaching assistentiehonden opleidt. Sinds 2017 ben ik werkzaam voor deze organisatie als instructeur waarbij we samen met de mensen met een beperking bij hen thuis hun eigen hond opleiden tot assistentiehond. Naast instructeur voer ik ook intake gesprekken en neem ik basistesten en teamtesten af. Ik ben TTouch Practioner in opleiding voor gezelschapsdieren en mensen.

Wat doe ik?

Tijdens trainingen ben ik bezig om de honden fysiek, mentaal en emotioneel in balans te brengen op basis van relatie vorming. Wat heeft de hond nodig en wat heeft de eigenaar nodig om met elkaar in verbinding in balans te kunnen leven. Mensen kunnen met vragen over het trekken aan de lijn, en of reageren op andere honden en of mensen. Ook werk ik met dit principe bij honden die niet graag aangeraakt worden, het lastig vinden bij de trimsalon of de dierenarts, moeite hebben met reizen in de auto, bang zijn voor harde geluiden etc.

Ik geef de lessen Zelfbeheersing en Zelfvertrouwen en je kunt bij mij terecht voor individuele trainingen.

Mijn werkdagen zijn in principe maandag en woensdag.

Contact informatie

Naam:
Nicolette Somsen

Functie:
Gediplomeerd kynologisch instructeur
Eigenaresse Hond en Coaching

Telefoon:
06 - 15 18 80 43

E-mail:
nicolette@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

De winkel is uitsluitend op afspraak open.
U kunt maandag t/m zaterdag terecht door vooraf de tijd even af te stemmen met Nicole via 06-47478800.

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.30 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen, Fysiek Fit, Freestyle Tricks en Hoopers kunt u een berichtje sturen naar Sean (Comassi Canine Coaching):

SEAN: 06 - 23 06 27 29

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen, Aandacht! en Ontspannen wandelen in de praktijk kunt u bellen naar Christa of Nicole:

CHRISTA: 06 - 26 94 56 27 NICOLE: 06 - 47 47 88 00

Voor vragen over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag en donderdag tussen 14.00 - 15.00 uur:

NICOLE: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?