Terug naar overzicht

Nathascha van der Heiden | TauTrack

Wie ben ik?

Mijn naam is Nathascha van der Heiden (1981) en ik ben oprichter en eigenaar van twee hondenbedrijven. TauTrack speurhonden opleiding centrum & Dogtravel reisburo.

Sinds 2004 heb ik Rhodesian Ridgebacks. Ik ben ooit via de herplaatsing van de club aan mijn eerste reu Luca begonnen. Daarna volgde Likozi, die ook nog eens heel mooi was en het goed deed op de hondenshows. Zij is daarom ook mijn start met de kennel Likozi waarmee ik over de jaren dat ik Ridgebacks heb, nu 5 nestjes in totaal met 3 verschillende teven heb mogen fokken. Likozi heeft mij Nanyanika en Tau gegeven. Tau was de start van het bedrijf TauTrack. Vanuit Rusland heb ik toen Jenzi gekregen, die mij vervolgens samen met Tau onze reu Zev hebben gegeven. Nu is Marula de dochter van Zev onze 7e Rhodesian Ridgeback.

We hebben ook een Engelse Springer Spaniel in huis gekregen in 2021. Samen met Jenzi, Zev en Marula is het een mooie hondenbende van 4 honden bij elkaar. Shae de springer is echt de werkhond van allemaal!

Genoeg over de roedel, het moest natuurlijk gaan om wie ik ben! Ik ben ooit van oorsprong afgestudeerd allround sportinstructeur voor Defensie & Overheid. Dit heb ik mooi kunnen combineren met mijn liefde voor honden! Dol als ik op honden ben, liep ik als klein meisje altijd al over straat met 1 of 2 honden bij mij. Waren het niet de herders van thuis, dan wel honden van vrienden van mijn ouders! Dus naast de sportopleiding, zijn er ook altijd studies en opleidingen geweest over honden. Eerst kynologische kennis via de Raad van Beheer, tot aan kynologisch instructeur, speurhonden instructeur, (spiegel)coach met hond, voedingsleer etc.
Leren met honden en door honden, is een levenslang proces!

Wat doe ik?

Ik ben echt gespecialiseerd in de speurhonden. Ik geef daarom ook alleen les in Mantrailen en Detectiewerk. Dit doe ik fulltime! Ik geef de speurlessen in het bos bij Oosterhout en de detectielessen, SIFD level 1&2 bij N&N Dogtrainers in het leslokaal.

Het speuren (Mantrailen of Detectiewerk) heeft een geweldige invloed op de honden. Ze mogen hun natuurlijke driften gebruiken. Baasjes moeten echt blind gaan vertrouwen op hun hond! En dat is toch heel erg lastig als baasje. Daarbij komt meer kijken dan alleen maar een beetje wandelen aan de lange lijn! Je moet echt gaan samenwerken. Voordat je kunt samenwerken is er vertrouwen in elkaar nodig! Dat is ook precies de reden dat ik heel veel samenwerk met kynologisch instructeurs, gedragstherapeuten, natuurgeneeskundigen en dierenartsen. Speuren kan voor mentale en fysieke balans zorgen i.c.m. de juiste voeding en de juiste behandelaar!

Ik werk niet alleen in Nederland met het speuren. Wat ooit begon als ‘erbij’ is nu uitgegroeid van 1 week speuren in de bergen, naar een Reisbureau Dogtravel. Ik neem je mee naar unieke en leuke plaatsen om te wandelen met je hond of om te speuren!

Wil je meer weten over de speurschool TauTrack: www.tautrack.nl.
Wil je meer weten over de speciale hondenvakanties Dogtravel: www.dogtravel.nl.


Ik werk maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag in het bos bij Oosterhout; Mantrailen.
Op maandagavond en donderdagochtend geef ik les Detectie bij N&N Dogtrainers.

Contact informatie

Naam:
Nathascha van der Heiden

Functie:
Speur- en zoekhond instructeur
Eigenaresse TauTrack & Dogtravel

Telefoon:
Niet telefonisch bereikbaar

E-mail:
tautrack@gmail.com

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

De winkel is uitsluitend op afspraak open.
U kunt maandag t/m zaterdag terecht door vooraf de tijd even af te stemmen met Nicole via 06-47478800.

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.30 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen, Fysiek Fit, Freestyle Tricks en Hoopers kunt u een berichtje sturen naar Sean (Comassi Canine Coaching):

SEAN: 06 - 23 06 27 29

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen, Aandacht! en Ontspannen wandelen in de praktijk kunt u bellen naar Christa of Nicole:

CHRISTA: 06 - 26 94 56 27 NICOLE: 06 - 47 47 88 00

Voor vragen over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag en donderdag tussen 14.00 - 15.00 uur:

NICOLE: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?