Terug naar overzicht

Thor zoekt een rustig thuis

Thor is een schat van een hond die veel van kroelen houdt en niets liever doet dan werken voor zijn baasje. Hij heeft alleen moeite met zijn stress managen.

Wanneer Thor hoog in zijn stress zit en op straat benaderd wordt door vreemde mensen of honden krijgt hij vaak paniek en wil hij wat of wie er dichterbij komt weg jagen door uit te vallen. Hij is ook groot en sterk dus heeft hij een baasje nodig die hem dan ook kan houden.

Wij zijn veel aan de slag geweest om Thor te leren dat de wereld zo eng niet is. Thor moet vooral met zijn hoofd aan het werk gezet worden. Zoekspelletjes, snuffel spelletjes, doggy dance, mantrailing (mensen door de bossen opspeuren), gehoorzaamheid training, enz. doet hij allemaal met liefde en het brengt zijn hoofd tot rust. Ook met BAT (Behavioral Adjustment Training) is het gelukt om Thor aan een andere hond te laten wennen tot op het punt dat we zonder problemen samen konden gaan wandelen.

Thuis kwam Thor echter niet genoeg tot rust om deze indrukken te verwerken en dit nieuwe gedrag eigen te maken. Ons appartement was te klein en aan de straat, daarom stond Thor de hele tijd “aan” om te waken voor alles wat er langs kwam. Ook als er bezoek langs kwam was er niet genoeg ruimte voor Thor om zich terug te trekken en schoot hij in de stress. Inmiddels woont Thor bij mijn ouders waar hij wel de ruimte en rust heeft om tot zichzelf te komen. Daar is hij een lieve kroelebeer die wel blaft als er iemand voor de deur staat maar niet uitvalt en komt vragen om geaaid te worden wanneer bezoek eenmaal zit.

Thor komt nu beter tot rust maar hij heeft niemand die met hem aan de slag kan gaan. Als je een Mechelaar die zich verveelt en te veel energie heeft in je tuin los laat blijft er niet veel van je tuin over maar worden wel alle vogels uit je tuin verjaagd. Om meer rust in huis te krijgen en Thor de aandacht te geven die hij verdient zijn we op zoek naar een nieuw thuis voor hem.

Wij zoeken dus iemand die Thor een thuis kan geven waar hij tot rust kan komen waar hij geen uitzicht heeft op straat en dus niet constant hoeft te waken. Iemand met geduld en kennis van honden gedrag die met hem aan de slag wil en hem kan steunen wanneer hij dat nodig heeft maar hem ook tegen kan houden wanneer het even niet goed gaat. Tot slot zoeken we iemand die wat liefde over heeft en Thor’s nieuwe maatje wil zijn. We winden er geen doekjes om, Thor heeft tijd en aandacht nodig, maar alles wat je in hem investeert krijg je 10 keer terug.

Denk jij een goede match te zijn voor Thor, dan mag je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vertel hierin wat je Thor kunt bieden en wat je aan ervaring hebt in de opvoeding en training van honden.

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

De winkel is uitsluitend op afspraak open.
U kunt maandag t/m zaterdag terecht door vooraf de tijd even af te stemmen met Nicole via 06-47478800.

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.30 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen, Fysiek Fit, Freestyle Tricks en Hoopers kunt u een berichtje sturen naar Sean (Comassi Canine Coaching):

SEAN: 06 - 23 06 27 29

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen, Aandacht! en Ontspannen wandelen in de praktijk kunt u bellen naar Christa of Nicole:

CHRISTA: 06 - 26 94 56 27 NICOLE: 06 - 47 47 88 00

Voor vragen over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag en donderdag tussen 14.00 - 15.00 uur:

NICOLE: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?