Terug naar overzicht

Workshop Zoek en Apport!

Vrijwel alle honden vinden het leuk om hun neus te mogen gebruiken en te mogen zoeken. Zoeken is fysiek niet belastend en daarom geschikt voor vrijwel alle honden en alle leeftijden. Het is echter wel mentaal erg vermoeiend, waardoor de honden na een les zoeken heerlijk rustig en voldaan zijn.

In deze workshop leren we de honden om speeltjes of een snackdummy (met lekkers erin) te zoeken en te apporteren. Ze hoeven nog niet te kunnen apporteren, maar moeten al wel enigszins enthousiast zijn om samen te spelen. Honden die spelen wel even leuk vinden, maar snel zijn afgeleid door andere dingen, leren tijdens deze cursus om zich langer te concentreren en worden steeds fanatieker in het zoeken. Vaak wordt het zoeken uiteindelijk leuker dan alle andere afleidende prikkels. Deze workshop is ook erg nuttig om te werken aan een stukje zelfbeheersing. De hond moet namelijk wachten tot de eigenaar een speeltje heeft verstopt en mag pas op het teken “zoek” ook echt gaan zoeken. Door een speeltje of snackdummy te verstoppen in plaats van een gewoon voertje ergens weg te leggen, stimuleren we ook een stukje samenwerking met de eigenaar. Tijdens de workshop zullen de honden ten alle tijden aan een (lange) lijn blijven, zodat elke hond in zijn eigen zoekgebied blijft.

Voorwaarde om deel te kunnen nemen aan deze workshop is dat de hond sociaal is naar andere honden op ca. 10 meter afstand.

DATA:

Indien u interesse heeft in deze workshop kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zullen wij u vrijblijvend op de hoogte houden.

Kosten

€ 30.-

Contact informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons algemene telefoonnummer of e-mailadres:

Telefoon:
06 - 41 22 25 72

E-mail:
info@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursus Behendigheid kunt u bellen naar Terry:

BEL: 06 - 18 11 24 86

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?