Terug naar overzicht

WORKSHOP FIETSEN

Lopen naast de fiets kan een goede vorm van lichaamsbeweging zijn, waarbij de hond in relatief korte tijd veel meer afstand aflegt, dan wanneer hij aangelijnd naast de baas wandelt. Dit kan een goede afwisseling zijn op los lopen en zeker wanneer de hond niet dagelijks ergens veilig los kan lopen, kan fietsen met de hond een goede manier zijn om hem extra te laten bewegen. Mits goed aangeleerd en opgebouwd kan lopen naast de fiets bijdragen aan een goede spieropbouw en conditie. Door de constante rechtlijnige beweging is dit minder belastend dan los lopen met plotseling remmen en haakse bochten, waardoor dit (in overleg met dierenarts of fysiotherapeut) ook een onderdeel van een revalidatie kan zijn.

In deze workshop gaan we eerst aan de slag met een stukje basisgehoorzaamheid om het fietsen met de hond zo veilig mogelijk te maken. Denk daarbij aan rechts naast de begeleider volgen en een snelle reactie op het commando zit. Daarnaast gaan we de hond rustig laten wennen aan de fiets en dat vervolgens opbouwen naar wandelen naast de fiets en uiteindelijk draven naast de fiets, met een slappe lijn!

Verder krijgt u nog tips en adviezen om het fietsen met de hond thuis verantwoord op te bouwen en zo veilig mogelijk te laten verlopen, zowel voor baas als hond.

DATA:

Indien u interesse heeft in deze cursus kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zullen wij u vrijblijvend op de hoogte houden.

Kosten

€ 30,-

Contact informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons algemene telefoonnummer of e-mailadres:

Telefoon:
06 - 41 22 25 72

E-mail:
info@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursus Behendigheid kunt u bellen naar Terry:

BEL: 06 - 18 11 24 86

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?