Terug naar overzicht

SPEUREN

De cursus Speuren is een leuk vervolg op "Zoeken & Apporteren".

Vrijwel alle honden vinden het leuk om hun neus te mogen gebruiken en te mogen zoeken. Speuren is fysiek niet belastend en daarom geschikt voor vrijwel alle honden. Het is echter wel mentaal erg vermoeiend, waardoor de honden na een les speuren heerlijk rustig en tevreden zijn.

De basis voor de cursus Speuren is dat honden al ervaring hebben met het zoeken van speeltjes of een snackdummy, bijvoorbeeld door onze cursus Zoeken & Apporteren. In de cursus Speuren wordt dit uitgebouwd en wordt op verschillende manieren met de neus van de hond gewerkt:

  • Zoeken: de hond leert om ook andere voorwerpen te zoeken en apporteren of verwijzen, denk hierbij aan een “verloren” portemonnee of sleutels. De beloning in de vorm van speeltje of snackdummy komt dan achteraf van de baas. Hij leert te zoeken naar voorwerpen met een verse mensengeur eraan.
  • Speuren: je leert om zelf een spoor uit te zetten zonder dat je hond dit kan zien en leert je hond om dit spoor later te volgen tot aan het eindvoorwerp (meestal een speeltje of snackdummy). Onderweg kunnen er “verloren” voorwerpen op het spoor liggen van de spoorlegger en die moet de hond dan ook verwijzen of apporteren. Er wordt in groepjes gewerkt deze cursus, waarbij je een spoor uitzet voor een medecursist. Hierdoor leert de hond om geursporen van verschillende mensen te volgen en voorwerpen van deze personen onderweg te herkennen. Wij speuren uitsluitend op de geur van mensen en werken niet met wild (zweetwerk).

Er is veel variatie mogelijk en zowel het zoeken als het speuren kan op verschillende manieren moeilijker en uitdagender gemaakt worden. Daarom is het leuk om deze cursussen meerdere keren te volgen. Uiteraard wordt dan bij het indelen van de groepen rekening gehouden met het niveau van de verschillende honden.

Dit voorjaar kunt u op woensdagochtend wel Zoeken & Apporteren of Mantrialen, maar i.v.m. de temperatuur in het voorjaar bieden we Speuren pas weer in september aan op zaterdagmiddag.

STARTDATA:

Kosten

€ 90,-

(beginners: 1 praktijkles op de hondenschool, 4 praktijklessen van 3 kwartier op locatie, gevorderden: 5 praktijklessen van 3 kwartier op locatie)

Contact informatie

Naam:
Christa van der Hoek

Functie:
Gediplomeerd kynologisch instructeur

Telefoon:
06 - 26 94 56 27

E-mail:
christa@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursus Behendigheid kunt u bellen naar Nanja:

BEL: 06 - 13 04 75 03

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Speuren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

Kunt u iets niet vinden?