Terug naar overzicht

MANTRAILEN

Mantrailen wordt ook wel recreatief speuren genoemd. Om te kunnen mantrailen dient de hond al wel een basis op het gebied van speuren te hebben en minimaal de cursus speuren beginners te hebben gevolgd.

Honden gebruiken van nature dagelijks op vele manieren hun neus. Om informatie te verzamelen en om bv. eten of snoepjes te zoeken. Als de hondenneus goed getraind wordt kan hij ook gebruikt worden om de geur van een mens op te sporen. Dat is wat we in de cursus mantrailen doen.
Als mens verliest u continu geur (bv. door het verlies van huidschilfers) en laat u dus een geurspoor achter als u loopt. Bij het mantrailen krijg de hond aan het begin van het spoor de geur van de betreffende persoon aangeboden en gaat aan de hand van die geur het spoor van die persoon volgen om de persoon uiteindelijk te kunnen vinden en daar zijn beloning te ontvangen.

We mantrailen op verschillende locaties. Dat kan in het bos zijn, op een industrieterrein, in een park maar bijvoorbeed ook in een winkelcentrum waarbij we de honden leren om steeds moeilijkere oefeningen uit te werken.

Tijdens het mantrailen zit de hond aan een lange lijn die vastgemaakt is aan een tuig. We mantrailen bij voorkeur met 2 combinaties tegelijkertijd. De honden lopen achter elkaar meerdere sporen uit, waarbij de instructeur vaak spoorloper zal zijn en de cursisten met een walkietalkie op afstand begeleidt. Af en toe moet de hond een deel van de les (maximaal een half uur) in de auto wachten,  maar het merendeel zullen  de honden tegelijkertijd bezig zijn.

Voor honden die niet tegelijkertijd met een andere hond kunnen werken, bestaat de mogelijkheid om te mantrailen in een privéles van een half uur. Indien u deze les graag samen met een bevriende andere combinatie wilt volgen of juist liever alleen in een privéles, dan dient u dit bij inschrijving aan te geven in het vakje opmerkingen. Anders maken wij de indeling zodra iedereen heeft ingeschreven, waarbij we uiteraard zo veel mogelijk rekening houden met het niveau en de karakters van de honden.

Op woensdag trainen we tussen 11.00 - 13.00 uur. Op zaterdagmiddag trainen we in het voorjaar niet, omdat 's middags de temperatuur vaak te hoog uitvalt.

De definitieve indeling en tijden worden gemaakt als alle inschrijvingen binnen zijn.

STARTDATA:

Woensdag 27 maart 11.00 - 13.00 uur
alle data
Soort Datum    
Praktijkles 1 27-03-19    
Praktijkles 2 03-04-19    
Praktijkles 3 10-04-19    
Praktijkles 4 24-04-19    
Praktijkles 5 01-05-19    
Reservedatum 08-05-19    

Kosten

€ 130,-

(5 praktijklessen op locatie van 1 uur met 2 cursisten of 30 minuten individueel)

Contact informatie

Naam:
Christa van der Hoek

Functie:
Gediplomeerd kynologisch instructeur

Telefoon:
06 - 26 94 56 27

E-mail:
christa@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursus Behendigheid kunt u bellen naar Nanja:

BEL: 06 - 13 04 75 03

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Speuren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

Kunt u iets niet vinden?