Terug naar overzicht

FYSIEK FIT: BALANS, COÖRDINATIE & MASSAGE

Deze cursus is bedoeld om honden beter bewust te maken van hun lijf.

We trainen coördinatie van alle vier de voeten, conditie en spierkracht. Maar ook mentaal biedt deze cursus de nodige uitdagingen; onzekere honden leren dat “spannende dingen” toch heel leuk kunnen zijn, waardoor ze steeds vrijer worden en meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Daarnaast wordt samenwerking mèt en vertrouwen ìn de igenaar versterkt.

We starten de cursus met een lichaamsscan om pijnlijke plekken, zwakke plekken of spierspanning op te sporen. We werken met cavaletti, een plankenparcours met diverse uitbreidingen met hoogteverschillen, balanskussens, balanspinda’s en balanseieren. We hebben deze in verschillende maten, zodat we de training kunnen afstemmen op de grootte, het niveau en de trainingsdoelen van iedere hond. Daarnaast doen we gymnastiekoefeningen die u thuis ook kunt trainen en leert u enkele massagegrepen om spierspanning te verminderen.

De cursus helpt bij te dragen aan een optimale conditie voor iedere hond en is een goede voorbereiding voor de (recreatieve) sporthond. Daarnaast is deze cursus ook zeker geschikt voor onzekere honden die willen werken aan zelfvertrouwen en samenwerking met de eigenaar. De beginnerscursus is bedoeld voor gezonde honden vanaf 10 maanden. Voor jongere honden, senioren, revalidatie na blessures of honden met aandoeningen aan het bewegingsapparaat kunt u eerst contact opnemen tijdens het telefonisch spreekuur (maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur) om te overleggen wat voor uw hond mogelijk is.

Loopse teven kunnen helaas niet deelnemen aan deze cursus.

STARTDATA:

U schrijft zich in voor een bepaalde startdatum, de les zal 45 minuten duren. De groepsindeling wordt door de instructeur gemaakt als alle inschrijvingen binnen zijn, op basis van niveau en karakters welke bij elkaar passen. Indien u echt alleen vóór of na een bepaalde tijd kunt, dan graag vermelden in het veld opmerkingen.

 

Indien u interesse heeft in deze cursus kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zullen wij u vrijblijvend op de hoogte houden.

Kosten

€ 75,-

(5 praktijklessen)

Contact informatie

Naam:
Christa van der Hoek

Functie:
Gediplomeerd kynologisch instructeur

Telefoon:
06 - 26 94 56 27

E-mail:
christa@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursus Behendigheid kunt u bellen naar Terry:

BEL: 06 - 18 11 24 86

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?