Terug naar overzicht

BEHENDIGHEID

Behendigheid (agility) is een hondensport waarbij de hond foutloos en zo snel mogelijk een parcours moet afleggen op aanwijzing van de eigenaar.

Dit maakt dat eigenaar en hond een team moeten zijn en versterkt de band tussen beide. Het parcours bestaat uit verschillende toestellen, zoals hoogtesprongen, de bandsprong, de breedtesprong, tunnels en de slurf, de schutting, de kattenloop, de wip en de slalompaaltjes, die steeds in een andere opstelling worden neergezet. Op deze manier blijft de sport altijd uitdagend.

Bij ons kunt u op verschillende niveaus behendigheidslessen volgen. Tijdens alle lessen staat op een positieve manier en veilig trainen voorop. Er wordt dan ook uitsluitend met beloningen gewerkt en uiteraard voldoen alle toestellen aan de veiligheidseisen van de FCI. Daarnaast dient de hond in goede gezondheid te verkeren, minimaal 12 maanden oud te zijn en raden wij aan om de hond preventief te laten controleren op HD en ED alvorens u begint met Behendigheid. Omdat de honden tijdens het afleggen van een parcours los lopen, dient de hond sociaal te zijn naar andere honden en is het van belang dat de hond los kan volgen en hier komen, terwijl er andere honden op het veld zijn (bij voorkeur geslaagd voor examen Vervolgcursus I).

Wij trainen met 4 à  5 honden per groep in lessen van circa 45 minuten, waardoor iedereen veel aan de beurt komt en weinig hoeft te wachten.

Beginners

Bij de beginnerscursus worden alle toestellen aangeleerd, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan het zelfstandig kunnen werken van de hond. Dit is van belang om uiteindelijk de maximale snelheid van de hond te kunnen bereiken zonder dat deze belemmerd wordt doordat wij mensen nu eenmaal langzamer zijn dan onze honden. Er wordt dan ook extra geoefend op het vooruit sturen van de honden waarbij de honden leren om een serie toestellen zelfstandig en naar behoren uit te voeren. Daarnaast wordt er getraind op het scherp krijgen van bochten en kort draaien om ook hier geen tijd te verliezen. Verder wordt er veel aandacht besteed aan de raakvlakken behorende bij de schutting, de kattenloop en de wip. Uiteraard worden er ook kleine parcoursen geoefend vanaf het moment dat de honden enkele toestellen kennen om de geleerde vaardigheden toe te passen.

Gevorderden

Het uitbreiden van de parcoursen gebeurt tijdens de gevorderdencursus. De parcoursen zullen niet alleen langer gemaakt worden, maar ook moeilijker. In het parcours zult u steeds vaker moeten wisselen om ervoor te zorgen dat de hond de kortste lijn loopt om het parcours zo snel mogelijk te kunnen afleggen. In de gevorderdencursus wordt veel aandacht besteed aan de verschillende manieren om te wisselen. Verder worden de lastigere toestellen, zoals de slalompaaltjes, verder geperfectioneerd.
Daarnaast gaan we met vergevorderden (die alle toestellen beheersen en een basis hebben gelegd met wissels en langere parcoursen) aan de slag met wedstrijdparcoursen die worden afgewisseld met technische oefeningen om zo de parcoursen foutloos en zo snel en vloeiend mogelijk af te kunnen leggen.

Trainingsdagen

Normaal hebben wij ieder voorjaar en najaar op donderdagavond en vrijdagavond behendigheid. I.v.m. Corona (en daardoor kleinere groepsgrootte en erg veel pups) hebben we besloten om dit voorjaar alleen op vrijdagavond behendigheid te geven. Dat betekent dat er dit seizoen helaas geen ruimte is voor nieuwe beginners.

Gevorderden trainen dit seizoen onder leiding van Terry op: Vrijdagavond tussen 18.30 – 22.00 uur

 

STARTDATA:

Kosten

€ 125,-

(11 praktijklessen)

Contact informatie

Naam:
Terry Mehciz

Functie:
Gediplomeerd kynologisch instructeur

Telefoon:
06 - 18 11 24 86

E-mail:
terry@dogtrainers.nl

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursus Behendigheid kunt u bellen naar Terry:

BEL: 06 - 18 11 24 86

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?