Terug naar overzicht

Trainingsmethode

Hoe trainen wij?

Centraal in onze trainingen staat de relatie tussen baas en hond. U leert uw hond beter te lezen en te begrijpen, waardoor u in alle situaties uw hond beter kunt begeleiden in zijn ontwikkeling. Dit doen wij door middel van een hondvriendelijke trainingsmethode waarin wij u leren om op een rustige, duidelijke en consequente manier uw hond te begeleiden.

Een belangrijk aandachtspunt in deze manier van trainen is uw hond te belonen voor gewenst gedrag. Het vertonen van dit gedrag levert hem dus iets op en u zult merken dat een hond gedrag waarvoor hij beloond wordt zal herhalen en dat hij op deze manier sneller leert. Daarnaast leert u ongewenst gedrag te voorkomen of te begrenzen waardoor de hond hier geen succes (meer) mee heeft en u zonder fysieke correcties gedrag kunt bijsturen.

Wij trainen in kleine groepen (maximaal 5 honden per instructeur, maximaal 9 honden per 2 instructeurs) waarbij wij kijken naar iedere individuele baas-hond combinatie om daar vervolgens de training op aan te passen.

Onze instructeurs zijn allen gediplomeerd en werken in een team samen waarin verschillende specialisaties elkaar optimaal aanvullen. Daarnaast volgen al onze instructeurs met grote regelmaat bijscholingen om hun kennis op peil te houden en te vernieuwen.

Theorie
Wij besteden ook veel tijd aan theorie omdat wij het belangrijk vinden dat u o.a. weet hoe een hond leert en hoe u daar gebruik van kunt maken om gewenst gedrag aan te leren en ongewenst gedrag te voorkomen of eventueel af te leren (om te buigen). Ook lichaamstaal speelt in onze lessen een belangrijke rol. Het grootste gedeelte van de communicatie tussen u en uw hond verloopt immers non-verbaal.

Clicker
Als hulpmiddel bij de trainingen maken wij vanaf de Basiscursus regelmatig gebruik van de clicker. De clicker zorgt ervoor dat u uw hond op het juiste moment kunt belonen en het geluid heeft een vaste waarde wat het leerproces aanzienlijk versnelt. De clicker wordt alleen gebruikt bij het aanleren van nieuw gedrag of nieuwe oefeningen (het examen wordt dus ZONDER clicker afgenomen) en werkt altijd in combinatie met een beloning die voor uw hond de moeite waard is zoals bijvoorbeeld voer of een speeltje.

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 18.00 uur en op zaterdag tussen 08.30 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 14.00 - 15.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?