Terug naar overzicht

Sil zoekt een nieuw huis

 

Sil is geboren op 17-09-2019. Ze heeft een stamboom en ze heeft geen ridge. Sil woont sinds 10-12-2020 bij ons als herplaatser. Sil is herplaatst omdat ze niet meer met andere honden kan omgaan. We dachten dat we ons goed hadden voorbereid op het leven met Sil en hoe we zouden omgaan met het uitvallen. We hebben ervaring met het ras door onze vorige hond. Inmiddels weten we dat elke hond uniek is. Om te beginnen is een hondentrainer bij ons thuis geweest voor privéles.
We kwamen in contact met een gerenommeerde hondenschool die ruime ervaring heeft met Ridgebacks en zijn we begonnen met de cursus Zelfvertrouwen en Zelfbeheersing. Sil is een slimme lieve dame die graag onder de mensen is. Ze is wat onzeker en dat verklaart haar gedrag. Sil vindt veel dingen spannend. Ze wil graag werken en ze dol op eten. Zoekspelletjes met lekkers vindt ze superleuk.

Bij de cursus die ik nu volg, wordt vooral gewerkt vanuit positieve ervaringen opdoen. Vorige week was de 3e les en we stonden op 3 meter afstand met de honden van elkaar, waarbij Sil zo ontspannen was dat ze lekker ging liggen. En tijdens een andere les stond Sil op een gegeven moment met haar neus tegen een andere hond. Er zat wel een hek tussen, maar het was wel echt zo.

Sil was niet zo gewend aan kleine kinderen. Sil reageerde in het begin nogal enthousiast op onze kleinkinderen als die wat druk in de tuin aan het spelen waren. We hebben onze kleinkinderen van 8 en 5 jaar aangeleerd om stil te gaan staan als we bemerken dat Sil ‘bokkensprongen’ gaat maken. Sil kan nu goed overweg met onze kleinkinderen, maar dat had even tijd nodig.

Sil is eerder als 2e hond bij een gezin met een reu RR gekomen. Die reu was ooit aangevallen door 2 andere honden waardoor hij ging uitvallen naar andere honden. Met de hoop dat de reu het gedrag van de pup zou overnemen, kwam Sil in het gezin. Wat de kenner weet, is dat de pup juist het gedrag van de oudere hond overneemt. Met als gevolg 2 uitvallende RR. Dat was een onhoudbare situatie.

Sil kan niet met katten omgaan. Sil kent de basiscommando’s. De reden dat we voor Sil een ander huis zoeken is omdat we door het uitvallen ons beperkt voelen in onze vrijheid. Constant de omgeving scannen van wat we tegen komen; iemand met een hond? Kan ik uitwijken? Soms iemand vragen om even te wachten, bij een wandeling niet op een terrasje gaan zitten.

We zouden graag met je in contact komen om te kijken wat je voor Sil kunt betekenen. Oh ja, Sil neemt zelf haar gouden mand mee. We hebben namelijk pas geleden een heerlijk hondenbed voor haar gekocht. We denken dat Sil het beste past in een actief gezin met grotere kinderen (pubers), die het leuk vinden om met de hond bezig te zijn door middel van training en spel.

Geïnteresseerden mogen rechtstreeks contact opnemen met de huidige eigenaren: Harrie 06-29500250 en Marianne 06-16314641

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursus Behendigheid kunt u bellen naar Terry:

BEL: 06 - 18 11 24 86

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

 

Kunt u iets niet vinden?