Terug naar overzicht

Scotty

Naam:
Scotty

Ras:
Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Leeftijd:

4 jaar

Voor Scotty wordt een rustig thuis gezocht zonder kinderen en een eigenaar die begrijpt dat hij onzeker is en op die momenten duidelijkheid nodig heeft! Die beslist niet hard is, maar begripvol en geduldig maar zeker consequent! Door zijn onzekerheid is duidelijkheid extra belangrijk, wanneer Scotty het zelf moet gaan regelen gaat het mis!

Scotty houdt erg van eten en is daardoor ook goed trainbaar. Speelgoed vind hij helemaal geweldig! Vooral door speelgoed kan zijn opwinding ook snel groeien en is het dus belangrijk dit goed in de gaten te houden. Speelgoed en eten wil hij ook verdedigen tegenover andere honden.
Liever lekker zijn neus gebruiken en zoekspelletjes doen dan druk met een bal spelen! Wanneer hij zijn neus mag gebruiken ontspant hij ook sneller en meer!

Plaatsing bij een andere hond is mogelijk wanneer het een match is samen en de andere hond stabiel is. Scotty heeft een voorkeur voor kleine honden en golden retrievers is de ervaring van de dagopvang waar hij wel eens naar toe ging. Beter niet te plaatsen bij katten.

Autorijden vind hij fijn en gaat hij ontspannen liggen. In huis is hij rustig wanneer hij voldoende uitdaging heeft gehad. Het alleen zijn gaat redelijk goed maar dient bij de nieuwe eigenaar wel zorgvuldig te worden opgebouwd!

Bezoek en nieuwe mensen kan hij spannend vinden en het is dan ook belangrijk een eerste kennismaking goed te begeleiden. Bij onbekende mensen en in onverwachte situaties kan hij uithalen wanneer dit niet goed wordt begeleid!
Daarnaast kan hij buiten reageren op fietsers, hardlopers en andere mensen en voertuigen die met snelheid passeren. Op voldoende afstand is dit gedrag goed te doorbreken door even de aandacht te vragen. Scotty is geen hond om gezellig mee te nemen naar het terras of de winkel! Dat is echt teveel van het goede!!

Verder kan hij goed aan een ontspannen lijn wandelen en maakt hij gemakkelijk contact met zijn begeleider. Kortom een gevoelige hond die bij een rustige en duidelijke eigenaar met verstand van zaken op zijn plek is.

Heb je interesse in Scotty neem dan contact op met Manuela Snoek Gedrag & Coaching 06-21168702 voor meer informatie.

Scotty wordt niet zomaar geplaatst er zal altijd een uitgebreid gesprek en gezamenlijke wandeling aan vooraf gaan.

Adres

Rijksweg 40a
4255 GM Nieuwendijk

Navigeer naar

OPHALEN VAN VOER/WINKEL:

Zaterdag 09.00 - 11.00 uur

Op zon- en feestdagen zijn wij GESLOTEN! 

CURSUSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 - 17.00 uur

 

Social media

Bezoek ons ook op Facebook

Ga naar Facebook

Vragen?

Voor meer informatie over de Puppycursus, Basiscursus, Vervolgcursussen en de theorielessen kunt u bellen naar ons algemene nummer:

BEL: 06 - 41 22 25 72

Voor vragen over de cursus Behendigheid kunt u bellen naar Nanja:

BEL: 06 - 13 04 75 03

Voor vragen over de cursussen Zoeken & Apporteren, Speuren, Mantrailen, Freestyle Tricks en Fysiek Fit kunt u bellen naar Christa:

BEL: 06 - 26 94 56 27

Voor vragen over de cursussen Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en Ontspannen wandelen in de praktijk of als u vragen heeft over de voeding, het gedrag, de opvoeding, de training of de gezondheid van uw hond of als u een afspraak wilt maken voor een gedragsconsult kunt u bellen naar Nicole tijdens het telefonisch spreekuur: iedere maandag, dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur:

BEL: 06 - 47 47 88 00

Kunt u iets niet vinden?